Voorwoord Directeur - Basisschool Koning Boudewijn

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Onze School

De zoektocht naar een school voor jullie kind(eren) is een moeilijke opgave. Je wilt natuurlijk alleen maar het beste voor hen en je vertrouwt immers je dierbaarste bezit voor het grootste deel van een schooldag toe aan iemand anders.

Daarom moet de schoolkeuze een weloverwogen beslissing zijn. Niet zomaar de dichtste school om de hoek of de school “van horen zeggen”, maar wel de warme school die onderwijskwaliteit garandeert.

Wij stellen jullie graag onze school voor.

Onze school in de Marechalstraat 48 beschikt over ruime, aangename klaslokalen met daarbovenop een heuse sportzaal, moderne mediatheek, het schoolrestaurant ‘t Bollebuikje, een polyvalente zaal, groene speelruimte, voetbalterrein en speelweide….
Nog meer troeven: slaapklasje voor de allerkleinsten, LIST-leesproject in het 2de en 3de kleuter en 1ste leerjaar, taleninitiatie Frans vanaf de 3de kleuterklas, digitale schoolborden, actuele leermethodes, educatieve uitstappen, eigen schoolbus met intern vervoer voor alle kleuters en leerlingen tussen de 2 vestigingsplaatsen.

De grootste troef: ons ganse schoolteam dat zich dag na dag engageert, om de visie, de waarden en normen van het Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, in onze Basisschool Koning Boudewijn in woord en daad om te zetten. Wij stellen de algemene doelstellingen van het Pedagogisch Project voorop.
Basisschool Koning Boudewijn is veel meer dan zomaar een plaats waar het onderwijzen van schoolse vaardigheden, kennis en inzichten op de agenda staan.
Het is een leer- en speel(t)huis voor elke bewoner, elke leerling, waar hij/zij kan groeien en zijn competenties en talenten verder kan ontwikkelen.
Wij zijn daarbij de professionele gidsen, die op onze beurt, door het Leven Lang Leren principe te hanteren, garant staan voor een kwalitatief en harmonisch onderwijsaanbod.
Elk kind is voor ons uniek. Een unieke VIP… En al onze VIPS willen wij opvoeden met dezelfde warme waarden en normen die u uw eigen kind zou willen bijbrengen.

Gelijke onderwijskansen creëren voor elk kind is ons motto. Samen met de ouders willen wij elke leerling maximale toekomstperspectieven bieden.

Samen met alle participanten slaan wij de handen in elkaar om een breed aanbod te verzekeren.

Samen… maken we school, omdat de toekomst van onze kinderen het waard is.

Hebben wij jullie nieuwsgierigheid kunnen prikkelen…

Neem dan zeker even de tijd om verder kennis te maken met ons onderwijsaanbod en beeld- en fotomateriaal en surf verder op onze website.

OF …

Kom gewoon even langs.
Wij zijn altijd bereid om jullie te ontvangen en een extra woordje uitleg te geven over al wat Basisschool Koning Boudewijn te bieden heeft.

Met vriendelijke groeten
Maenhout Tim
directeur

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu