ICT-hoekje - Basisschool Koning Boudewijn

Hoofdmenu:

Zorg op school!

Lees hier over "Computerlessen in 5de & 6de leerjaar"

Educatieve weblinks:

Graag stellen wij onze website www.maaltafels.toplink.be aan u voor.
Deze geavanceerde website werkt volgens het concept van adaptieve training.
Het aanbod van de oefenstof zal zich automatisch aanpassen aan de antwoorden van de leerling.

Tafels met problemen komen meer aan bod. Tafels die gekend zijn, komen minder aan bod.

Tafels oefenen
Wil je je leerlingen op een leuke manier de tafels laten oefenen? Tafelsoefenen.nlstaat vol met gratis spelletjes waarin ze spelenderwijs leren rekenen. Er zijn oefeningen voor alle niveaus. Je leerlingen kunnen de oefeningen maken op pc, tablet of smartphone.

Educatieve projecten:

Interessante websites Veilig Internetten!

Brochure veilig internetgezinspakket!
Hier de brochure veilig internet voor uw kinderen thuis!

Dit schitterend pakket zal ik ook doornemen en uitvoerig behandelen in de lessen ICT van 5de & 6de leerjaar!
Wat ik in de lessen ICT ondervind is dat kinderen heel veel tijd doorbrengen met de computer en het internet. Dus veilig computergebruik & surfen "internetten" is brandend actueel! Veilig gebruik moet bij kinderen dringend bijgebracht en gestuurd worden zodat ze veilig en gewapend het net op kunnen!
Ook voor de ouders is deze brochure ook zeer intersessant, leren ze ook nog bij en kunnen ze hun kin(deren) hiermee helpen begeleiden.

Tips veilig internetten en chatten voor kinderen en ouders!

Hieronder komen dit schooljaar oefeningen Word, Powerpoint, Internet,...
Dit voor de leerlingen die graag in het kader van de lessen ICT thuis nog wat willen oefenen op de computer!